„Nagy gond, hogy városi közegben felnövő gyerekek egyre ritkábban és egyre kevesebb féle élőlénnyel találkoznak, nem ismerik a természet gazdagságát.” Bálint György

A Városmajori Óvodák a 2021/2022-es tanítási évben csatlakozott az Iskolakerti Alapozó Alapprogramhoz. A program célja, hogy a gyermekek számára közelebb hozni a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot. Az óvodakert egy öko szemléletű oktatási és nevelési tér, ahol a gyermekeknek alkalmuk van arra, hogy egy konyhakert zöldségeinek a termesztésében és gondozási munkáiban részt tudnak venni. Továbbá a gyermekeket nyitottabbá tudja tenni arra, hogy a természetet és annak éves körforgását megismerjék.

2022/2023-as tanítási évben az őszi hónapokban elültettük a gyermekekkel közösen az óvoda udvarán a ribizlibokrokat, amelyekről már most tudtak szedni finom érett gyümölcsöt.

A magaságyások helyét rendbe tettük, majd kihelyeztük az ágyásainkat, amelynél szülői segítséget is kaptunk. Majd különböző zöldségeket, retket, salátát, borsót, répát, hagymát, céklát, paradicsomot és paprikát ültettek el az óvodánk csoportjai. A gyermekek nyomon tudják követni a éves körforgást.

 

 

 


powered by webstation.hu