Kedves Szülő/Gondviselő!

 

A 2018/19-es tanév kezdetétől indult el az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás az oktatási intézményekben.
A Városmajori Óvodákban ezt a feladatkört a Hegyvidéki Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársaként látom el, szoros együttműködésben az intézmény szakembereivel.

A tevékenység célja, hogy megelőzzük és/vagy feltárjuk azokat a szociális, közösségi és gyermekvédelmi tényezőket, melyek nehézséget okoznak az intézmény szereplőinek életében.
Alternatívákat keressünk és ajánljunk ezek kezelésére.

A szociális segítő tevékenysége elsősorban prevenciós jellegű, hogy megelőzze a gyermek veszélyeztetettségét, de súlyos veszélyeztető helyzetben (pl.: éhezés, felügyeletnélküliség, bántalmazás) jelzési kötelezettsége van, akárcsak az óvodának.

Lehetősége van arra, hogy az óvodában töltött ügyeleti időmben - hétfőn 15:00 - 16:30 között - illetve megbeszélés szerint vagy e-mailben keressen meg kérdésével, problémájával.

Hogyan és miben tudok segíteni?

* Tanácsadással az óvodai problémák kapcsán felmerülő családi nehézségek kezelésében (pl.: szülők közötti veszekedés, válás, kapcsolattartási nehézségek, veszteség, anyagi és lakhatási nehézségek), és a gyermeknevelés, gyermekgondozás nehézségeiben (önállótlanság, szófogadás kérdése, szülő-gyermek konfliktusos viszonya).

* Információnyújtással az elérhető szociális szolgáltatásokról (segítségnyújtással az ügyintézésben) és intézményekről, szociális jogokról, a szociális rendszer működéséről. 

* Információnyújtással a háttérintézményemben (Családsegítő és Gyermekjóléti Központ) elérhető ingyenes szolgáltatásokról (pl.: családsegítés, pszichoterápia, adósságkezelés, jogi tanácsadás, csoportfoglalkozások) 

* Javaslattal, a probléma jellegének megfelelő intézménnyel való kapcsolatfelvételre, és szükség szerint segítem a kapcsolatfelvételt.

* Részvétellel a szülő és az óvodapedagógus közötti megbeszélésen, ha ezt a felek kérik.

Kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Tisztelettel:

Pipiras Erzsébet

Óvodai és iskolai szociális segítő

ovisuli12pipirase@gmail.com

+36 30/167-29-72

 


powered by webstation.hu